Web Analytics Made Easy - Statcounter

خاکبرداری غیراصولی از پایه‌های کوه برای ساخت و ساز ویلا در روستای چای‌خانسرِ کوبیجار گیلان موجب سستی زمین شد و با بارش باران در روز‌های گذشته کوه رانش کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چندسالی است که زمین‌ها و جنگل‌های بکر گیلان زمین مورد تعدی عده‌ای سودجو قرار گرفته است. سرمایه دارانی که بومی منطقه نیستند و حتی با روشه‍ا‌ی قانونی به راحتی شروع به ساخت و ساز ویلا در روستا‌ها و مناطق بکر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  بیشر بخوانید: کوه‌خواری با مجوز! / خاکبرداری‌های غیراصولی که روستاییان کوبیجار لاهیجان را نگران کرده
یکی از این مناطق روستای «چای‌خانسرِ کوبیجار» اطراف لاهیجان است که در این روستا شخصی با خاکبرداری غیراصولی نگرانی‌هایی برای مردم بوجود آورد، زیرا مردم منطقه معتقد بودند این مسئله موجب رانش کوه خواهد شد.

مجید جعفری، مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشگاه آزاد لاهیجان در گفتگو با خبرنگار ما ، در این باره گفت: این خاکبرداری برای ساخت یک واحد مسکونی در منطقه صورت گرفته بود که گویا مجوز ساخت و ساز را هم دارد، اما این برداشت غیراصولی از خاک، احتمال رانش کوه را بالا برده است.

مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشگاه آزاد لاهیجان اظهار کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه به این قضیه ورود کرد و حتی از دادستان استان هم حکم توقف کار را هم گرفت، اما چون فرد سازنده و صاحب زمین ساخت و ساز را با مجوز‌های لازم انجام می‌داد توانست دوباره کار را شروع کند.

وی در ادامه افزود: با بررسی‌های بسیج دانشجویی متوجه شدیم که احتمال رانش کوه در این منطقه وجود دارد حتی این موضوع را با نماینده اداره صنعت و معدن استان مطرح کردیم، اما نماینده این اداره گفت « کوه رانش نمی‌کند. ما تجربه در این کار را داریم» و از سازنده قول گرفتیم که ظرف مدت ۱۵ با دستور دادستان برداشت خاک را انجام بدهد و دیوار استحکام احداث کنند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: برداشت انجام شد و به گفته اهالی محل حدود یک میلیارد تومان خاک و سنگ از این منطقه برداشت شده است و تا الان دیوار استحکام احداث نشده است.

وی خاطر نشان کرد: با برداشت خاک از این منطقه رانش به وجود آمد حتی دیده شده که از این قسمت آب سراریز می‌شود به گفته اهالی احتمال وجود چشمه در کوه وجود دارد.

جعفری اظهار کرد: حال با بارش باران در روز‌های گذشته کوه ریزش کرده و موجب ترس و وحشت اهالی منطقه شده است.

مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشگاه آزاد لاهیجان بیان کرد: ما روی اصل مجوزی که داده شده بحث داریم ما از کارشناسان می‌خواهیم به این منطقه مراجعه کنند و شرایط را ببیند و مجوز ساخت و ساز باطل شود، اما موضوعی که وجود دارد باید برای جلوگیری از رانش بیشتر کوه دیوار استحکام زده شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صنعت و معدن دادگستری استان گیلان بسیج دانشجویی ساخت و ساز رانش کوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود

مهدی عالمی، ناظر پروژه پل سفیدرود گفت: اجرای عملیات ساخت پل بزرگ سفیدرود با عرشه فلزی و پایه‌هایی با ۲ دهانه ۴۰ و ۵۰ متری به طول کلی ۹۰ متر، عرض ۵.۵ متر و عرض پیاده رو کناری ۵۰ سانتیمتر در بحرانی‌ترین قسمت رودخانه و در محدوده استملاکی سد سفیدرود منجیل با به کارگیری به روزترین اصول فنی و مهندسی در حال انجام است.

او هدف از ساخت این پل را تسهیل دسترسی، بهبود کیفیت تردد و روان سازی و حذف گره ترافیکی مسیر اعلام و تصریح کرد: محل قرارگیری این پل در محور اصلی منجیل _ سه راهی طارم شهرستان رودبار نقش چشمگیری در جابجایی مسافران، محصولات کشاورزی و فعالیت اقتصادی استان‌های شمالی و شمال غربی کشور دارد.

ناظر پروژه پل بزرگ سفیدرود افزود: در حال حاضر پل قدیمی بین ۲ شهر منجیل گیلان و طارم زنجان بر روی رودخانه سفیدرود استفاده می‌شود. 

به گفته عالمی، با توجه به اینکه مسیر عبوری از پل فلزی موجود ظرفیت تردد یک خودرو را دارد و نیز بخشی از مسیر راه فرعی طارم رودبار به منظور عملیات اجرایی بخش دوم آزادراه منجیل - رودبار مسدود شده است و محدودیت مراودات تجاری و کشاورزی دو سویه شهرستان طارم با شهرستان‌های استان گیلان، تکمیل این طرح در حداقل زمان ممکن با همت مسئولان استانی و شهرستانی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد.

او همچنین گفت: با تکمیل و بهره برداری از این پل فلزی که این روز‌ها با پیشرفت ۹۲ درصدی و ارزش ۲۱۰ میلیارد ریال در دست اجرا است، راه گیلان به استان‌های همجوار اعم از زنجان، قزوین، اردبیل و ... هموار می‌شود و طبق برنامه ریزی انجام شده در صورت تأمین اعتبار بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال انتظار می‌رود در نیمه نخست امسال به بهره برداری برسد.

پروژه ساخت پل بزرگ سفیدرود در شهریور سال ۱۳۹۸ آغاز به کار کرده بود. 

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • سیلاب موجب زیر آب رفتن اراضی دیم منطقه نهرعنبر موسیان شد
  • پیش بینی رگبار و رعد و برق در البرز/ احتمال ریزش سنگ و رانش کوه
  • دستگیری ۳ متهم به قتل در یک روز
  • (ویدئو) اولین تصاویر از آتش‌سوزی در گیلان؛ خانه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم (ع) دچار حریق شد
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • یکپارچگی نیروهای مسلح موجب یاس و ناامیدی دشمن است