Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرحله تحقیقاتی، رساله دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با استفاده از Biomarkers و Neuroalgorithms با موفقیت به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، مرحله تحقیقاتی، رساله دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، با استفاده از Biomarkers و Neuroalgorithms به‌عنوان ابزاری برای تشخیص کودکان ADHD (اختلال نقص توجه / فزون کنشی) با موفقیت به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش در قالب رساله دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با همکاری استادان و متخصصان برتر کشور ایران و سوئیس، و با توجه به‌ضرورت مطالعات بین‌رشته‌ای و به‌منظور افزایش دقت تشخیص اولیه و مدل‌سازی سیستم بر پایه توابع و کاربردهای مغز انتخاب شده، به‌طوری‌که می‌توان از این بینش برای گسترش تشخیص و درمان بیشتر مرتبط، مورد استفاده قرار داد.

این کار تحقیقاتی توسط تیم تخصصی، متشکل از کامراد خوشحال، هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر و استاد راهنمای نخست فائزه روحانی، دانشجوی مقطع دکتری مهندسی هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، حمیدرضا طاهری استاد راهنمای دوم و علی مشهدی هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و آندریاس مولر رئیس بنیاد مغز و تروما سوئیس، به‌عنوان استادان مشاور و با مشارکت بنیاد Brain and Trauma Foundation Graubünden/Switzerland از بهمن‌ماه ۱۳۹۷ آغاز و در تابستان ۱۳۹۸ مراحل اجرایی آن(جمع‌آوری دادها از نمونه‌های مورد نظر) در دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد انجام پذیرفت.

در این رساله، با مطالعه و بررسی رفتار و تشخیص زودرس اختلال نقص توجه/ فزون کنشی در کودکان با کمک سیستم‌های هوشمند به راهکار کمک تشخیصی مناسب برای درمان اختلالات روانی و کمک در روند بهبود بیماری می‌توان نائل آمد و هدف اصلی این پژوهش، تعیین الگوهای رفتاری برای مدل‌سازی در راستای تشخیص ADHD در کودکان با استفاده از یادگیری ماشین (هوش مصنوعی) عنوان شده است.

به گزارش آنا، در بهمن‌ماه ۱۳۹۸، فائزه روحانی، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با حضور در کلینیک مغز و تروما، کشور سوئیس به تجزیه و تحلیل و آنالیز داده‌ها با همکاری متخصصان نوروساینس بنیاد Brain and Trauma Foundation Graubünden پرداخت و فرایند تحقیقاتی مرتبط با آنالیز سیگنال‌های مغزی و تشخیص هوشمند بایومارکرهای مربوط به کودکان ADHD در خردادماه سال جاری با موفقیت به اتمام رسید.

این تحقیق به‌عنوان جورچین که عناصر آن روش‌های تشخیصی متفاوتی هستند، توسعه داده شده و آن روش‌های بالینی، آزمون‌های روان‌شناختی، پرسشنامه و مصاحبه‌ها، تحلیل عملکرد حرکتی کودک و سیگنال‌های مغزی مورد بررسی قرار گرفته است.

بخش مهمی از این تحقیق، به بررسی و تحلیل مجموعه داده‌های EEG و ERP می‌پردازد که از تعداد زیادی از کودکان و با استفاده از دستگاه neuroamp ساخته‌شده توسط انستیتو HBI سوئیس، جمع‌آوری شده و فائزه روحانی، داده‌های سیگنال‌های مغزی موردنیاز در این تحقیق مقطع دکتری را در طول مدت اقامت در بنیاد مغز و تروما سوئیس با نظارت مولر و دیگر متخصصان مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

از دستاوردهای این تحقیق، استخراج الگوهای سیگنال‌های مغزی و نقش‌های رفتاری در ارتباط با کودکان کنترل‌شده و اختلال نقص توجه/ فزون کنشی می‌توان عنوان کرد و در ادامه، محققان این تحقیق به تحلیل رفتار حرکتی کودکان پیش فعال خواهند پرداخت.

انتهای پیام/4121/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی مدل سازی رساله دکتری دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان دانشجوی مقطع دکتری سیگنال های مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۰۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی و آموزش مجازی کشور بر لزوم عزم راسخ این دانشگاه در راستای ادامه آموزش‌های ترکیبی و بر حرکت در مسیر هوشمندسازی تأکید کرد.

وی اضافه کرد: دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی جزء نخستین دانشکده و گروه‌هایی بود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان راه‌اندازی شد و به واسطه اینکه موسس این دانشگاه دکتر احمدعلی فروغی از این رشته برخاسته بودند، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای بر روی این رشته و دانشکده انجام شد و پس از آن با رشته‌های دندانپزشکی و حقوق توسعه پیدا کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: رشته های روانشناسی و علوم تربیتی از نخستین رشته‌هایی است که تا مقطع دکتری در این واحد تدریس می‌شد و نخستین استاد تمام ما، فارغ‌التحصیل از همین دانشگاه بود.

نجفی متذکر شد: دانشگاه آزاد در استان اصفهان ۹۰ هزار نفر و در واحد اصفهان (خوراسگان) ۳۰ هزار دانشجو دارد و از این تعداد حدود ۳ هزار دانشجوی خارجی داریم و دنبال آن هستیم که از ملیت‌های دیگر به ویژه جنوب شرق آسیا هم جذب دانشجو داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از دانشکده‌های بزرگ ما دانشکده تعلیم و تربیت است، ادامه داد: ما در این دانشگاه علاوه بر کلینیک روانشناسی، از وجود مزرعه تحقیقاتی، دامداری، کارخانه لبنیات، درمانگاه دندان‌پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان معتبر و فعال در حوزه‌های مختلف و سرا‌های نوآوری با حوزه‌های فعالیت متنوع از جمله هوش مصنوعی بهره می‌بریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اشاره کرد: در زمینه آموزش مجازی موفق شدیم که در ابتدای کرونا با کسب اجازه از ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کنیم و از همان ابتدا با تلاش همکاران در واحد سامانه آموزش مجازی اختصاصی برای خود راه‌اندازی کردیم.

نجفی بیان کرد: تجارب خوبی در زمینه آموزش‌های ترکیبی داریم و در مسیر پیشرفت هستیم و درصددیم کلاس‌ها به سمت هوشمندسازی و متاورس برود، البته طبیعی است که گاه مقاومت‌هایی نیز از سوی برخی افراد صورت می‌گیرد، اما دنبال حرکت به این سمت هستیم و در این راه موفقیت‌های چشمگیری نیز به‌دست آورده‌ایم.

وی یادآور شد: در برگزاری کلاس‌ها از طرح نشاط و اجرای کلاس در محیط کارگاهی و اماکن مرتبط بهره بردیم و نقطه آغاز این طرح از دروس معارف و اجرای آن در اماکن فرهنگی بود و می‌خواهیم این طرح را به سایر دروس و رشته‌ها حتی درس‌های فنی و مهندسی نیز تسری دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • ۸۸ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته کردند
  • مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • مهلت ثبت نام بدون آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • تمدید مهلت ثبت‌نام بدون آزمون دکتری دانشگاه آزاد تا ۱۲ اردیبهشت
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی